Најновије

Интервју Ђорђа Милићевића: СПС је озбиљна и државотворна странка Вести

Опозиција већ прогласила победу, али сигуран сам да ће судити по резултатима, каже функционер СПС Ђорђе Милићевић.

Србија ће за мање од два месеца имати ванредне изборе. Шта од ових избора очекује и како се за њих припрема, за Републику говори министар и високи функционер СПС Ђорђе Милићевић.

Како каже на почетку, тренутно је апсолутно посвећен обавезама које има у Влади и труди се да са својим тимом постигне најбоље резултате, а о изборима ће размишљати кад буду расписани.

Странке опозиције које организују протесте „Србија против насиља“ начелно су се сагласиле око изласка на изборе на једној листи.

  • Слушајући изјаве појединих опозиционих лидера, схватио сам да су они већ прогласили победу и да су избори само формалност на којима ће та победа да се озваничи. Вероватно би тако и било да је Србија земља у којој власт постављају стране амбасаде и тајкунски центри моћи. Али Србија је демократска земља у којој власт бирају грађани на слободним изборима. Сигуран сам да ће грађани на тим изборима судити према резултатима. А резултати су, када их упоредите, следећи: с једне стране имамо стотине километара изграђених ауто-путева, брзих пруга, после 50 година отварање најмодерније железничке станице у Београду. Ту су и стотине отворених фабрика и десетине хиљада нових радних места, десетине саграђених и најмодерније опремљених болница, школа, обданишта… А шта имамо с друге стране: пљачкашку приватизацију и стотине хиљада отказа за наше раднике, богаћење преко ноћи лидера ДОС и њима блиских тајкуна, уз истовремено сиромашење грађана. Ту су и руинирана инфрастуктура, запуштен сектор здравства и просвете, катастрофални потези на међународном плану који су довели до признавања лажне државе Косово, изручење Хагу српских хероја…

Ипак, опозиција тврди да је народ уз њу и да ће је подржати у рушењу власти?

  • Ушао сам активно у политику после 5. октобра, кад је СПС био опозиција. И знам како је бити опозиционар. Да бисте променили власт, није довољно да само причате да сте против власти. Морате да имате јасан план за шта сте, а ја не видим да они имају било какав програм у том смислу.

Недавно смо на Гласу Америке могли да чујемо анализу предстојећих избора у којој се напомиње да је СПС језичак на ваги који је изразито битан за формирање власти. Може ли тај језичак да се окрене на супротну страну од ове на којој је сада?

  • СПС је озбиљна и државотворна странка. Није никакав језичак нити сламка која се повија како амерички ветрови дувају. Председник наше партије Ивица Дачић недавно је изјавио да је уверен да ће СНС и СПС сарадњу наставити и после победе на децембарским изборима, у интересу Србије и боље будућности свих грађана наше земље, као и српског народа у целини. Апсолутно стојим иза ове изјаве председника Дачића.

Кампови за децу су пун погодак
Током лета спровели сте пројекат тематских кампова за децу из дијаспоре. Колико сте задовољни резултатима тог пројекта?

Нема веће среће и задовољства оним што сте радили од тога кад видите да се више од 5.000 малишана, који су учествовали у овим камповима, вратило из Србије у земље у којима живе, препуни позитивних утисака и са само једним питањем који су нам упућивали, а то је: „Када ће поново бити кампови и када ћемо опет доћи у Србију?“

Извор: Српски Телеграф