Најновије

Ивица Дачић у Гроцкој: СПС се бори да има што значајнију улогу у власти Вести

Председник социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је са кандидатима са листе „Ивица Дачић премијер Србије“ посетио општину Гроцка и том приликом истакао да су избори који ће се одржати 17. децембра наставак оних који су одржани прошле године и да је циљ СПС-а да има што значајнију улогу у власти.


„Ми се боримо да имамо што значајнију улогу у власти. И прошли пут смо ишли са слоганом ‘Ивица Дачић премијер Србије и мислим да би поштено било да све листе изађу са тим кога ће кандидовати за премијера“, рекао је Дачић.
Објаснио је да се на тај начин поставља обавеза према бирачима, да ако гласају за СПС, да знају за шта гласају.
„Није наш слоган да бих ја лечио своју сујету или комплекс, ми овде говоримо о нашем политичком циљу, а наш политички циљ је да освојимо довољан број гласова, да ли ће то бити могуће зависи од подршке народа“, рекао је Дачић и додао да ако СПС освоји довољан број гласова да ће он као председник странке бити кандидат за премијера.
Републичка изборна комисија прогласила је раније изборну листу „Ивица Дачић премијер Србије“ за учешће на предстојећим парламентарним изборима 17. децембра.
То је друга листа која је предата и која је проглашена за учешће на предстојећим изборима.