Најновије

Коалиција СПС-ЈС-ЗС свечаном конвенцијом у Новом Саду започела кампању за покрајинске изборе Вести

Коалиција Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија – Зелени Србије, свечаном конвенцијом у Новом Саду започела је кампању за покрајинске изборе.

„На покрајинским изборима је најважније да Александар Вучић – председник, Ивица Дачић- премијер буде победничка и убедљива воља грађана јер је то кључ политичке стабилности. Ми ни под каквим условима нећемо пристати, као сви остали, на коалиције са онима којима ни Косово, ни Република Српска не значе ништа јер за нас национални интерес нема цену и јер политика наше коалиције јесте јединствена Србија – Војводина и Косово и Метохија су саставни део Србије.“ изјавио је Ивица Дачић на почетку свог обраћања.

Дачић је нагласио да су социјалисти увек бринули о сваком грађанину Србије без обзира где живи и да некадашња парола са великог скупа социјалиста на Ушћу пре 35 година „Србијо из три дела, поново чеш бити цела“, данас је актуелнија него икад. Војводина мора да буде пример идеје јединства и чврстог става јер само уједињени можемо одолети свим притисцима и изазовима.

Наглашавајући идеје социјалне правде и једнакости на којима почива програм Социјалистичке партије уз чињеницу да је у последњих 10 година заједно са Напредном странком остварен највећи напредак и политичка стабилност, осигуран мир, изграђена фасцинантна инфраструктура, отворене нове фабрике, нова радна места, повећане плате и пензије. Дачић закључује да је потпуно логично да се овакав тренд напретка настави и да је победа у логичном избору Александар Вучић – председник, Ивица Дачић премијер.

„Не дајте да вас нико лаже, нарочито они који су осиромашили нашу земљу, дозволили да Косово прогласи независност, продали и изручили председника Милошевића зато што је с
штитио националне интересе, уништили достојанство сваког поштеног човека у Србији и осрамотили име поноситог српског народа. Ми никада нећемо окренути леђа Русијии Кини, али ћемо се борити за улазак у Европску унију. Верујем да је то став целе Србије и зато вас све позивам да гласамо за независну, сигурну и просперитетну будућност. Позивам вас да гласамо за нашу земљу, нашу Србију“ поручио је Ивица Дачић.

Информативна служба ГО СПС