Најновије

Одржана централна изборна конвенција СПС-ЈС-ЗС пред 20.000 људи у Штарк Арени Вести

Циљ Социјалистичке партије Србије је да осигура стабилност и сигурност
нашег народа и зато очекујемо победу на предстојећим изборима, заједно са Српском напредном
странком, поручио је данас Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије на централној конвенцији Коалиције СПС-ЈС-ЗС, одржаној у Београдској арени у присуству 20 хиљада људи.
„Пред нама је време које тражи искуство, стабилност и јединство. Надам се да сам кроз године служења стекао искуство које ћу користи да осигурамо стабилност и сигурност наше отаџбине, уз паметно вођство нашег председника Александра Вучића. Ако народ жели да ја будем председник Владе, заједно можемо много“, поручио је Дачић на централном предизборном скупу.
Председник Социјалиста подсетио је да су главни циљеви СПС-а заштита суверенитета и територијалне целовитости Србије, снажан економски просперитет наше земље, заштита свих друштвених група којима је подршка Србије неопходна, јачање економије и угледа Србије у свету и неговање солидарности и узајамног поштовања као основних, али запостављених вредности.
Дачић је рекао да је у последњих 10 година промењено „лице“ Србије, јер је темељ одговорне политике коју СПС води са партнерима, Српском напредном странком и председником Вучићем, те да ће политика остати снажна, стабилна и сигурна Србија за сваку породицу.


Дачић је додао да, док год буде подршке народа, Косово никад неће бити независно, што међународна заједница подржава и толерише, а да ће приоритет наше националне политике остати Република Српска и подршка пријатељским земљама као што су Русија и Кина.
Према његовим речима, неопходно је да Србија буде политички стабилна као у последњих 10 година, као и да се сачувају основни принципи међународног права, реформски процеси као што је историјска незапосленост, али и настави и осигура улагање у науку, дигитализацију, брине о пољопривреди и сељаку, осигура социјална једнакост грађана и уведу социјално гарантоване пензије и систем народног здравља.


„Желимо јаку војску и полицију, јер без тога нема јаке Србије. Потребна нам је друштвена солидарност која се временом изгубила. И наравно, поштовање и једнакост за жене, које су темељ овог друштва и темељ политичке и породичне стабилности“, оценио је Дачић.
Дачић је закључио да је кључ политичке стабилности победа на предстојећим изборима, јер се у наредним годинама доносе најважније одлуке за Србију и позвао народ да подржи Александра Вучића за председника Србије.


На централној конвенцији Коалиције СПС-ЈС-ЗС обратили су се и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, председник Зелених Србије Иван Карић, председник градске организације СПС-а Никола Никодијевић, унук некадашњег председника Марко Милошевић, председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић, председник удружења „Наша Дрина“ Игор Брауновић и председник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић.

ИНформативна служба ГО СПС