Најновије

Бранко Ружић о кампањи и плановима после избора: „Квазиевропејци“ и „квазипатриоте“ спочитавају нам да смо против Европске уније Вести

О кампањи, темама у истој, актуалним вестима али и плановима након 18. децембра говорио је један од ретких политичара из власти који је пристао да гостује у дневнику ТВ Нова, Бранко Ружић, потпредседник Главног одбора Социјалистичке партије Србије.

Бранко Ружић један је од ретких политичара који је након трагедије у школи „Владислав Рибникар “ поднео оставку.

„То је једно трауматично искуство, ја сам спрам неког свог кућног васпитања донео ту одлуку оног дана када се трагедија догодила и сматрам да је то одговорност.. Ни једно место ни јавна функција не може бити привилегија“, истиче Ружић.

Што се тиче протеста родитеља погинулих ученика важно је, како каже, да изнесу свој став, систем јесте прилагодљив али је проблем како све ускладити.

„Питање Меморијалног центра решаваће Влада, тешко је задовољити све амбиције, аспирације и жеље, али их треба задовољити“.

На питање да ли је нормално да је актуалној изборној кампањи могућа злоупотреба потписа и матичног броја а да суд на то не реагује Ружић каже да се, уколико постоје одређене неправилности, оне морају санирати у складу са законом и подсећа да, управо због тога, неке листе нису прошле.

Истиче да у изборној кампањи „квазиевропејци“ замерају СПС да је против ЕУ и подсећа да је преговоре са Унијом 2014. године отворио тадашњи премијер – Ивица Дачић, председник социјалиста.

Извор: Нова С

Категорије: Вести|Избори 2023