Најновије

Никола Никодијевић: Решили смо проблем еколошке бомбе у Винчи Београд

Данас је у Гроцкој, у Винчи, окупљеним активистима СПС-а говорио Никола Никодијевић, у име листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, ТОМА ФИЛА – ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА, истичући значај реализованог пројекта санитарне депоније у Винчи и решавања вишедеценијског проблема загађења животне средине.

  • Деценијама се питање решавања проблема депоније у Винчи одлагало, све док тај проблем није прерастао у потенцијалну еколошку претњу здрављу грађана Београда. Предходни сазив Скупштине града Београда, на основу стручног мишљења и препорука, ухватио се у коштац и донео одлуку да се затвoри несанитарна депонија. Такође, усвојена је одлука да се направи партнерство са две престижне француске и јапанске фирме и да се уђе у сложен и скуп процес изградње фабрике за прераду отпада, која би при том сагоревала отпад који не може да се рецилира и претварала га у топлотну и електричну енергију, истакао је Никодијевић.

– Тек када је прорадила санитарна депонија и када је погон фабрике почео да ради, људи су схватили далекосежне бенефите и користи од ове храбре одлуке. Наравно да је цео процес захтевао велика улагања и да ће коришћење топлотне и електричне енергије такође коштати, али сви се слажемо да здравље нема цену и да је добробит садашњих и будућих генерација наших суграђана најважнија. Пред нама је још доста посла који смо предвидели Стратегијом одрживог развоја Београда, али сматрам да имамо подршку грађана, да ћемо ту подршку потврдити и на наредним изборима и да ћемо ми као Социјалистичка партија Србије и даље делити одговорност с нашим коалиционим партнерима за будући динамичан али пре свега, одржив развој Београда, рекао је Никола Никодијевић и обећао да ће наредни сазив градског парламента ући у подухват изградње Фабрике за прераду одпадних вода у Великом селу, што је не само потреба Града већ и наша међународна обавеза.

Информативна служба

Категорије: Београд