Најновије

Предизборни скуп београдских социјалиста: Наша визија за будућност Београда Вести

У београдском центру „Сава“ одржан је централни предизборни скуп социјалиста Београда, који су, заједно са лидером социјалиста Ивицом Дачићем, као и кандидатом за градоначелника, чувеним адвокатом Томом Филом, представили свој план и визију за будућност главног града.
На скупу су представљени постигнути резултати претходне градске власти, али и сви пројекти који су предвиђени да се реализују, о чему је говорио шеф београдских социјалиста, Никола Никодијевић.

 • Данас смо вас позвали овде да вам испричамо нашу заједничку причу како изгледа визија Београда, и како ће Београд изгледати у наредних пет, десет и педесет година.
  Београд је препознат као једна од најатрактивнијих дестинација за улагање у Југоисточној Европи, Београд је данас град великог броја кранова, градилишта, дизалица. Овај град се данас незадрживо развија и то је оно што морамо да потврдимо 17. децембра на изборима.
  Обилазница око Београда коначно је постала досањани сан, али исто тако то ће постати и београдски метро. Изградићемо нове линије Бг воза, повезати рубне општине, али и још нових булевара и саобраћајница. Београд данас има изглед најразвијеније европске метрополе, подвукао је Никодијевић.
  Никодијевић је казао да су за Социјалистичку партију Србије људи највећи капитал, и да ће овај тим за Београд наставити да улаже у напоре у унапређење социјалне политике и потребе обичног човека.
 • Изградњом нових предшколских установа, увођењем у систем и приватних вртића, успели смо да само кроз неколико година, удвостручимо број деце која похађају предшколске установе. Данас у Београду више од 82.000 деце иде у вртиће потпуно бесплатно, како смо обећали у претходној изборној кампањи. Остаје нам да се боримо за бољи материјални статус оних који раде са најмлађима, и Град Београд је донео одлуку, да ће поред редовног повећања зарада, васпитачице у београдским вртићима добити додатних 16% на основицу зараде, чиме ће њихова цена зараде од 1. јануара прећи 100.000 динара. То је велики искорак, то су конкретне ствари за које се залажемо!, нагласио је шеф београдских социјалиста.
  Говорећи о унапређењу заштите животне средине у Београду, Никодијевић је истакао да није једноставно управљати двомилионским градом, али да су у овој обалсти постигнути велики резултати.
 • Ми данас у Београду имамо санитарну депонију у Винчи, а највећа дивља депонија у овом делу Европе сада је прошлост. На том месту имамо модерну фабрику за прераду отпада, из које добијамо топлотну и електричну енергију, и то је бенефит за све Београђане, а нарочито са аспекта заштите животне средине и заштите здравља људи.
 • Поред тога, покренули смо изградњу топлодалековода од Обреновца до Београда, пројекат којим ће се из ТЕ „Никола Тесла“ топла вода користити за потребе Београдских електрана, чиме ћемо постићи уштеде гаса и избацити мазут из употребе. Београдјани ће то осетити кроз умањене рачуне за грејање, а Београдске електране неће више загадјивати ваздух, подвукао је Никодијевић.
  На скупу је представљен тим београдских социјалиста, доказаних у својим пословима у различитим областима- здравства, екологије, културе, спорта, који су заиста, годинама предано радећи, показали како се може поштено и вредно борити за Београђане.
 • Поносим се сваким кандидатом кога смо предложили и на градској и на републичкој листи, са њиховим биографијама, ми имамо најугледније и најквалитетније људе, и то је оно што ће донети Социјалистичкој партији Србије резултат на овим изборима.
  Никодијевић је истакао да је кључ наставка развоја Београда наставак сарадње са коалиционим партнерима из Српске напредне странке, о чему сведоче сви заједнички постигнути успеси.
 • Кључ политичке стабилности у Београду јесте, пре свега политичка стабилност у држави коју нам дају председник Александар Вучић и Ивица Дачић. Без политичке стабилности нема напретка ни државе ни града. За даљи развој Београда, неопходна нам је подршка председника, и Ивице Дачића као премијера, закључио је Никола Никодијевић.

Категорије: Вести|Избори 2023