Најновије

Дачић: Представници опозиције унапред траже алиби за сигуран пораз на изборима Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да представници опозиције свакога дана измишљају нове бесмислене захтеве за одржавање локалних избора, чиме, како каже, унапред траже алиби за сигуран пораз на тим изборима.
„Сад им не одговара ни датум (2. јун), који је иначе последњи могући по закону за изборе у Београду. Прво су тражили изборе одмах, а сада ‘никад ни по коју цену’. И наравно, уз главни и суштински захтев да Александар Вучић не може да буде носилац листе, што показује сву лицемерност, јер су сви њихови лидери и Коштуница и Тадић увек били носиоци њихових листа“, рекао је Дачић за Тањуг.
Дачић је оценио да опозиција заправо неће изборе, већ хоће да их неко са стране доведе на власт и „поново успостави кризне штабове“.
„Тога више никада неће бити. Србија је слободарска земља, која води самосталну и независну политику, искључиво у интересу српског народа и свих грађана Србије. То опозиција никад неће разумети и зато увек и губи на изборима“, поручио је Дачић.
Представници листе „Србија против насиља“ раније данас су представили документ са захтевима у којем, између осталог, траже да носиоци изборних листа не могу да буде особе које нису кандидати на тим листама, као и да се датум одржавања београдских избора поклопи са датумом одржавања локалних избора у Србији.

Извор: Танјуг