Најновије

Дачић: Међународна заједница заборавила да Курти треба да испуни три услова Вести

Председник посланичке групе Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Ивица Дачић упозорио је данас да је међународна заједница, сада када је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наводно пристао да врати земљиште манастиру Високи Дечани, заборавила све друго што је требало да учини.
„Александар Вучић, председник Србије, казао је да је преварен зато што је речено да ће бити три услова за Савет Европе – Дечани, враћање земљишта манастиру, друга ствар – формирање Заједнице српских општина и трећа ствар – престанак експропријације. Сада када је Курти наводно прихватио Дечане, заборавили су све друго“, рекао је Дачић на седници скупштине на којој треба да буде потврђен избор досадашње председнице владе Ане Брнабић за председника парламента, а која ће бити настављена сутра.
„Ево, ту су наши посланици из Парламентарне скупштине Савета Европе не знамо како ће гласати, први пут би било да нека територија буде примљена у Савет Европе, а да није чланица у УН“, рекао је Дачић.
Подсетио је и нагласио да то није први пут да Србија буде преварена и додао да то знају и да могу да потврде и неки посланици који су на седници.
„То није први пут, ви добро знате, ево имате ту и сведоке. Како су нас преварили више пута, па и 2008. године када се тражило саветодавно мишљење Међународног суда правде“, рекао је Дачић и додао да би Здравко Понош (председник посланичке групе Србија центар – Срце), могао да прича о томе пошто је био код Вука Јеремића.
Како каже могао би и Тадић (Борис) да објасни како је та одлука промењена од Београда до Њујорка и ко је ту кога преварио.
„И да вам кажем, нема предаје Косова, нити питања признања Косова“, казао је Дачић и подсетио да ће ускоро бити и годишњица бомбардовања Србије и седница СБ УН.

Извор: Танјуг