Најновије

Александар Ђуровић

Рођен је 14. јуна 1967. године у Београду, општина Савски Венац. Завршио је средњу економску школу „Ђука Динић“ у Лесковцу а дипломирао на Економском факултету Универзитета у Нишу са просечном оценом 7,5. Завршио је магистарске студије на Економском факултету Универзитета у Нишу са просечном оценом 9,0 а магистарски рад је одбранио са оценом 10.

Био је запослен у Хемијској индустрији Лесковац, у фабрици Невена Лесковац био је шеф увоза и извоза. Функцију директора Спортско рекреационог центра „Дубочица“ Лесковац обављао је 12 година. У периоду од 2012. до 2015. године био је члан Градског већа града Лесковца.

Председник Спортског савеза града Лесковца био је 4 године.

Тренутно обавља функцију председника Скупштине града Лесковца.

Члан је Социјалистичке партије Србије од 1994. године. У периоду од 1994. до 2018. године био је члан Градског одбора и Извршног одбора Градског одбора Лесковца у више мандата.
Председник Окружног одбора за Јабланички округ био је у периоду од 2011. до 2015. године. Члан Главног одбора Социјалистичке партије Србије у другом мандату . 2015. изабран је за председника Градског одбора СПС Лесковац а 2017. изабран је за члана Председништва Социјалистичке партије Србије.

Носиоц је 4. дана црног појаса у каратеу, 5 пута је првак Србије у каратеу. 12 пута је првак у дисциплини снаге ( најјачи људи Србије), 2 пута је био Балкански шампион а 6 пута апсолутни шампион државе. Проглашен је за најбољег спортисту града Лесковца а 3 пута је проглашен за најбољег спортисту Јабланичког округа.

Добитник је 2 октобарска признања града Лесковца.

Био је учесник 3 Савезне радне акције.

Говори немачки језик.

Ожењен, отац два сина.