Aleksandar Đurović

Rođen je 14. juna 1967. godine u Beogradu, opština Savski Venac. Završio je srednju ekonomsku školu “Đuka Dinić” u Leskovcu a diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu sa prosečnom ocenom 7,5. Završio je magistarske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu sa prosečnom ocenom 9,0 a magistarski rad je odbranio sa ocenom 10.

Bio je zaposlen u Hemijskoj industriji Leskovac, u fabrici Nevena Leskovac bio je šef uvoza i izvoza. Funkciju direktora Sportsko rekreacionog centra “Dubočica” Leskovac obavljao je 12 godina. U periodu od 2012. do 2015. godine bio je član Gradskog veća grada Leskovca.

Predsednik Sportskog saveza grada Leskovca bio je 4 godine.

Trenutno obavlja funkciju predsednika Skupštine grada Leskovca.

Član je Socijalističke partije Srbije od 1994. godine. U periodu od 1994. do 2018. godine bio je član Gradskog odbora i Izvršnog odbora Gradskog odbora Leskovca u više mandata.
Predsednik Okružnog odbora za Jablanički okrug bio je u periodu od 2011. do 2015. godine. Član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije u drugom mandatu . 2015. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS Leskovac a 2017. izabran je za člana Predsedništva Socijalističke partije Srbije.

Nosioc je 4. dana crnog pojasa u karateu, 5 puta je prvak Srbije u karateu. 12 puta je prvak u disciplini snage ( najjači ljudi Srbije), 2 puta je bio Balkanski šampion a 6 puta apsolutni šampion države. Proglašen je za najboljeg sportistu grada Leskovca a 3 puta je proglašen za najboljeg sportistu Jablaničkog okruga.

Dobitnik je 2 oktobarska priznanja grada Leskovca.

Bio je učesnik 3 Savezne radne akcije.

Govori nemački jezik.

Oženjen, otac dva sina.