Најновије

Дејан Раденковић

Родјен је 09.09.1971. године у Приштини, где стиче основно и средње образовање. Дипломирао је на Економском факултету у Приштини, а звање магистра економских наука стиче на Универзитету ЕДУЦОНС.

Током студија био је секретар Савеза студената Економског факултета у Приштини, генерални секретар Југословенске Асоцијације студената економских факултета, покретач и главни и одговорни уредник стручног академског часописа „АИСЕЦ ЕКОНОМИСТ“. У току обављања наведених функција био је иницијатор бројних научно-спортско-културних манифестација и  оснивач бројних научно-спортских удружења студената.

Значајан допринос у научно-спортско-културном животу Косова и Метохије дао је као члан УО Економског факултета, затим као оснивач и председник Центра за талентовану омладину Косова и Метохије, оснивач и подпредседник Омладинског културног центра у Приштини, оснивач Академског информационог центра у Приштини, председник Атлетског клуба Косово Поље и члан Председништва Кошаркашког клуба Косово Поље.

Обављао је функцију председника Омладинског савеза Србије.

Своје радно искуство почиње у Предузећу за трговину и услуге „Балкан ауто“ у Приштини, а након тога прелази у  ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“.  Активним учешћем у брокерској кући „Фирст Глобал Брокерс“ а.д, као асистент генералног менаджера, доприноси њеном почетном позиционирању на тржишту финансијских услуга. У својству саветника директора у више предузећа учествује у контроли и управљању финансијског пословања предузећа и маркетинг активностима.

У „Орбита комуникације“ доо Београд  је од 2005. обављао послове директора, а од 2010.године је радио у Компанији „Ратко Митровић“ а.д у којој је  обављао функцију генералног директора, а затим извршног директора и члана УО. Обављао је функцију председника Одбора за праћење пословања и члана УО „Дунав банке“ ад Звечан  а једно време вршио функцију председавајућег УО. Од 2013-2017 био је  члан Надзорног одбора СП „Ласта“.  Тренутно је члан Одбора за праћење пословања „мтс банке“ ад Београд.

У Социјалистичкој Партији Србије  обављао је функције председника Младих социјалиста Косова и Метохије, подпредседника Младих социјалиста Србије, подпредседника Покрајинског одбора СПС-а Косова и Метохије, координатора ГО СПС-а за КиМ  и  члана Го СПС-а у више мандата.

Тренутно је на функцији члана Председништва СПС.

За народног посланика у Народној скупштини Републике Србије биран је у сазивима 2008, 2012, 2014. и 2016. године.

У ранијим сазивима Народне скупштине обављао је функцију председника Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације,  заменика председника Одбора за КиМ, био је члан Одбора за урбанизам и грађевинарство,  члан Одбора за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и члан сталне делегације у Парламентарној Скупштини НАТО-а, члан неформалне „Зелене посланичке групе“ и члан је Економског кокуса (Парламентарна група за економски развој).

Тренутно је члан Одбора за европске интеграције и члан сталне делегације у Парламентарној Скупштини НАТО-а

Ожењен је и отац је две девојчице.