Најновије

Душан Бајатовић

ПОТПРЕДСЕДНИК ГО СПС

Рођен је 1967. године у Равном Селу, општина Врбас. По струци је дипломирани економиста (смер агроекономије) и инжењер електротехнике (смер управљања системима). Више пута је биран на одговорне дужности у државним органима. Био је посланик и шеф Посланичке групе СПС у Скупштини Државне заједнице Србије и Црне Горе, посланик у Народној скупштини Републике Србије и у Скупштини АПВ, потпредседник ИВ АПВ. У ранијем периоду био је генерални секретар Омладинског савеза Србије и члан Извршног одбора Регионалне привредне коморе у Новом Саду. Октобра 2008. године Влада Републике Србије именовала га је за генералног директора Јавног предузећа „Србијагас“. Године 2010. потписао је са руским партнерима оснивачки уговор заједничког српско-руског предузећа за подземно складиште гаса Банатски Двор. На заседању Европског бизнис конгреса исте године у Кану, изабран је за члана Председавајућег комитета ове асоцијације која окупља 117 компанија из 23 европске земље. Оснивач је и ранији директор Телевизије Мост у Новом Саду.

Добитник је бројних признања и награда за пословно визионарство, за пројекте које је покренуо, за нове методе и садржаје рада, као и за хуманост и племенитост коју је доказао одрицањем од сопствених прихода у корист социјално угрожених породица и Српске православне цркве.

Члан је Социјалистичке партије Србије од оснивања 1990. године и обављао је значајне партијске функције. У више мандата био је потпредседник Главног одбора СПС и председник Покрајинског одбора СПС у Војводини што је и данас. Покрајинска организација СПС у Војводини препознатљива је управо по његовим лидерским способностима да зацртане политичке циљеве оствари. Омиљен је међу социјалистима, јер, без обзира на бројне тешкоће са којима је суочен у професионалном смислу, није заборавио суштину деловања левичара – борбу за слободу и право на рад, хуманост и солидарност. Зато је већ четврти мандат на челу Покрајинске организације СПС у Војводини.

Говори руски и енглески.

Има синове Милоша и Велимира.