Dušan Bajatović

POTPREDSEDNIK

Rođen je 1967. godine u Ravnom Selu, opština Vrbas. Po struci je diplomirani ekonomista (smer agroekonomije) i inženjer elektrotehnike (smer upravljanja sistemima). Više puta je biran na odgovorne dužnosti u državnim organima. Bio je poslanik i šef Poslaničke grupe SPS u Skupštini Državne zajednice Srbije i Crne Gore, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i u Skupštini APV, potpredsednik IV APV. U ranijem periodu bio je generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Izvršnog odbora Regionalne privredne komore u Novom Sadu. Oktobra 2008. godine Vlada Republike Srbije imenovala ga je za generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijagas“. Godine 2010. potpisao je sa ruskim partnerima osnivački ugovor zajedničkog srpsko-ruskog preduzeća za podzemno skladište gasa Banatski Dvor. Na zasedanju Evropskog biznis kongresa iste godine u Kanu, izabran je za člana Predsedavajućeg komiteta ove asocijacije koja okuplja 117 kompanija iz 23 evropske zemlje. Osnivač je i raniji direktor Televizije Most u Novom Sadu.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada za poslovno vizionarstvo, za projekte koje je pokrenuo, za nove metode i sadržaje rada, kao i za humanost i plemenitost koju je dokazao odricanjem od sopstvenih prihoda u korist socijalno ugroženih porodica i Srpske pravoslavne crkve.

Član je Socijalističke partije Srbije od osnivanja 1990. godine i obavljao je značajne partijske funkcije. U više mandata bio je potpredsednik Glavnog odbora SPS i predsednik Pokrajinskog odbora SPS u Vojvodini što je i danas. Pokrajinska organizacija SPS u Vojvodini prepoznatljiva je upravo po njegovim liderskim sposobnostima da zacrtane političke ciljeve ostvari. Omiljen je među socijalistima, jer, bez obzira na brojne teškoće sa kojima je suočen u profesionalnom smislu, nije zaboravio suštinu delovanja levičara – borbu za slobodu i pravo na rad, humanost i solidarnost. Zato je već četvrti mandat na čelu Pokrajinske organizacije SPS u Vojvodini.

Govori ruski i engleski.

Ima sinove Miloša i Velimira.