Најновије

Иван Ђоковић

Иван Ђоковић је рођен 1981. године у Београду.

Матурирао је у XIV Београдској гимназији.

Факултетску диплому стиче на Правном факултету Универзитета у Београду, на смеру за међународно право и међународне односе.

У току 2005. године, обавља функцију асистента Генералног секретара Коморе италијанско, српско, црногорских привредника.

Од 2006. до 2008. године, приправник је у Првом општинском суду у Београду.

Од 2009. до 2010. године, адвокатски је приправник у Адвокатској канцеларији адвоката Предрага М. Килибарде у Београду.

Након положеног Правосудног испита, обављао је функцију секретара банке ,,УНИВЕРЗАЛ БАНКА АД” из Београда, у периоду од 2010. до 2013. године.

Био је запослен као специјалиста за правне послове у компанији ,,South Stream д.о.о.” из Новог Сада, од 2013. до 2016. године.

Године 2016. долази на чело Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, уједно и као потпредседник Покрајинске владе.

Члан је Надзорног одбора Развојног фонда АП Војводине, а био је и члан Савета Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

На Војној Академији у Београду, у Школи за резервне официре, стекао је чин потпоручника Војске Србије у резерви – род Пешадија.

Секретар је Извршног одбора Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини.

Члан је Покрајинског социјално-економског савета, којим је у протеклој години и председавао.

Члан је Координациног тела за праћење токова из области економских  миграција у Републици Србији, чије је оснивање и иницирао.

Добитник је повеље ,,Капетан Миша Анастасијевић“.

Добитник је медаље борца коју му је доделио Савез удружења бораца народноослободилачког рата  – СУБНОР АП Војводине.

Иницијатор је многобројних подстицајних програма и пионирских подухвата у оквиру Покрајинског секретаријата за привреду, а у домену креативне економије, социјалне економије, женског предузетништва, запошљавања превасходно дефицитарних занимања, начинивши стратешки корак у унапређењу области предузетништва и туризма у Војводини.