Најновије

Проф. др Петар Шкундрић

Рођен је 21. фебруара 1947. године. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Технолошко-металуршком факултету Универзитета у Београду. Редовни је професор у пензији тог факултета и почасни професор санктпетербуршког Технолошког универзитета, најстаријег технолошког института и универзитета у Русији. Објавио је више од 200 научних и стручних радова, студија, елабората и пројеката. Био је члан више струковних удружења и редакција стручно-научних часописа.

Био је један је од оснивача и први генерални секретар СПС-а, савезни посланик у Скупштини државне заједнице СЦГ и народни посланик у Скупштини Србије. Био је извршни секретар и председник Универзитетског комитета СК, члан Градског комитета СК Београда, члан Централног комитета СКЈ и члан Председништва СКЈ.

Био је министар рударства и енергетике у  Влади РС од 2008. до 2011. године, а од 2011. до 2014. саветник премијера Владе РС.

Био је члан Одбора за спољне послове, Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику и Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво и члан делегације у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње.

Саветник је првог потпредседника Владе РС Ивице Дачића.

Члан је Председништва и Главног одбора СПС-а и председник Политичког савета СПС-а.

Председник је Националног Нафтног Комитета Републике Србије, члан Скупштине Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и члан Савета Универзитета у Београду.

У септембру 2010. изабран је за председника СД Црвена звезда.

Ожењен је, отац два сина.