Најновије

Вања Вукић

Рођен је 26. марта 1978. године у Београду.

Завршио је средњу техничку школу „Петар Драпшин“ у Београду – смер ваздухопловни техничар, основне студије на Правном факултету Универзитета у Београду, мастер економије на Универзитету Едуконс – Факултет пословне економије у Новом Саду, као и Високе студије безбедности и одбране на Војној академији.

Члан је Председништва и Главног одбора СПС.

У ранијем периоду, у органима странке, обављао је функције председника омладине СПС Београда и потпредседника Општинског одбора СПС Звездара.

Тренутно обавља функцију саветника првог потпредседника Владе.

У периоду од 2008. до 2014. године у Министарству унутрашњих послова обављао је послове заменика шефа Кабинета, шефа Кабинета – саветника министра, државног секретара.

Награђен је од стране Председника Републике Србије медаљом за ревносну службу првог степена за показане изузетне резултате у обављању дужности и задатака у областима одбране и безбедности 2011. године

На функцију народног посланика у Народној скупштини Републике Србије изабран је 2014. године, где је био и члан Одбора за одбрану и безбедност, и председник Посланичке групе пријатељства са Републиком Италијом.

Говори енглески језик.