Vanja Vukić

Rođen je 26. marta 1978. godine u Beogradu.

Završio je srednju tehničku školu „Petar Drapšin“ u Beogradu – smer vazduhoplovni tehničar, osnovne studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, master ekonomije na Univerzitetu Edukons – Fakultet poslovne ekonomije u Novom Sadu, kao i Visoke studije bezbednosti i odbrane na Vojnoj akademiji.

Član je Predsedništva i Glavnog odbora SPS.

U ranijem periodu, u organima stranke, obavljao je funkcije predsednika omladine SPS Beograda i potpredsednika Opštinskog odbora SPS Zvezdara.

Trenutno obavlja funkciju savetnika prvog potpredsednika Vlade.

U periodu od 2008. do 2014. godine u Ministarstvu unutrašnjih poslova obavljao je poslove zamenika šefa Kabineta, šefa Kabineta – savetnika ministra, državnog sekretara.

Nagrađen je od strane Predsednika Republike Srbije medaljom za revnosnu službu prvog stepena za pokazane izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti 2011. godine

Na funkciju narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije izabran je 2014. godine, gde je bio i član Odbora za odbranu i bezbednost, i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Italijom.

Govori engleski jezik.